El demandant assegura que, quan es disposava a recollir les seves pertinences, un dels dos policies que se’ls van apropar amb la motocicleta li va dir: “Vés-te’n al teu puto país” i “¡Al, suelo, negro de mierda!”. Espantat per l’agressivitat de l’agent, l’home va intentar fugir corrent i el mateix agent el va atropellar amb la seva moto, li va passar la roda del vehicle per damunt del turmell dret. Com a conseqüència d’aquesta actuació, Issa Seye va tenir una fractura luxació del turmell dret, que ha precisat dues intervencions quirúrgiques.

L’afectat, representat per SOS Racisme, va demandar el policia en qüestió, però el jutjat va considerar que les lesions imprudents causades no eren constitutives d’un delicte. Es va presentar recurs d’apel·lació però l’Audiència Provincial el ser desestimar. En l’escrit judicial, el tribunal va considerar els fets produïts com a “accidentals”, i va afegir que l’agent “va actuar en tot moment dins l’exercici de les seves funcions públiques”. Una vegada finalitzat el procediment penal, van presentar una demanda contenciosa administrativa per responsabilitat patrimonial per aquests fets a l’Ajuntament de Barcelona, que és ara a qui es jutja.

Però més enllà del nombre de casos, consideren que són situacions de vulneracions de drets humans especialment preocupants atès que l’agent perpetrador és un agent policial, membre de les forces de seguretat pública de l’Administració local (com en aquest cas), autonòmica o estatal. Per SOS Racisme, “hi ha una responsabilitat política i subsidiària per part de l’Administració“, i és necessària “la restitució dels drets de la víctima”. Segons els responsables de l’entitat, aquests suposats abusos i males pràctiques dels agents no són un cas aïllat i, per això, reclamen al consistori que posi fil a l’agulla, assumeixi la seva responsabilitat i resolgui aquest problemàtica que s’està tornant crònica.

L’Ajuntament demana que es desestimi el cas mentre que la part demandant reclama una indemnització per al venedor de 15.781 euros així com la restitució dels seus drets. Des del novembre de 2015 el manter està expulsat de l’estat espanyol. SOS Racisme assegura que el van fer fora del país per un informe policial negatiu, com a resultat de la seva activitat laboral, la venda ambulant irregular.