Encara no és temporada alta al litoral barceloní, però sí que ho és ja per als venedors ambulants. A la platja de la Barceloneta, en un simple cop d'ull s'hi troben desenes de persones oferint productes de manera irregular. Els turistes consumeixen, sobretot, mojitos perquè desconeixen que poden ser begudes insalubres. També s'ofereixen, però, cocos, begudes enllaunades, pareos o massatges. Fins i tot alguns manters s'han instal·lat al passeig oferint barrets o ulleres de sol als banyistes. Des del consistori asseguren que les platges ja estan vigilades en aquesta època de l'any, però els responsables de les guinguetes creuen que a les zones més turístiques el dispositiu és insuficient. Hi ha establiments que han contractat seguretat privada per vigilar les terrasses, i han arribat a haver-hi alguns enfrontaments. GONZALO RUIZ, treballador Moma Beach "Hemos tenido conflicto al decir les que por favor no passen por nuestra zona de hamacas, al menos si quieren vender que no lo hagan alrededor del chiringuito y muchas veces no han querido hemos tenido que llamar a la policia." ANDYSBEL RAMOS, responsable Ona Beach "Si que molestan, uno, higiene, a veces molestan al cliente que tu estas atendiendo pero sobretotdo el tema económico." Els mesos d'abril i maig són considerats temporada mitja de platges, i hi ha un dispositiu de vigilància especial els caps de setmana. Hi participen agents de la Guàrdia Urbana dels districtes de Sant Martí i Ciutat Vella. Les patrulles es mouen a peu, en moto o a cavall per vigilar la costa. A tota la ciutat hi ha cinc mòduls de platges actius des d'ara fins que acaba la temporada, i hi ha servei durant tot el dia. Però a les zones de més concentració turística, en caps de setmana com aquest, el dispositiu és menys eficaç.

Tot i que encara no és temporada alta al litoral barceloní, els venedors ambulants ja han començat a fer caixa. A la platja de la Barceloneta, els caps de setmana assolellats de la primavera, en un simple cop d’ull s’hi troben desenes de persones oferint productes de manera irregular. Entre els turistes, els més demanats són els mojitos, ja que desconeixen que poden ser begudes insalubres. També s’hi ofereixen, però, cocos, begudes enllaunades, pareos o massatges.

Les persones que es dediquen a la venda ambulant sense permís saben que l’operació d’estiu a les platges no comença fins a principis de juny, i aprofiten per buscar clients els primers caps de setmana de calor. Fins i tot alguns manters s’han instal·lat al passeig oferint barrets o ulleres de sol als banyistes. Una realitat que els responsables dels xiringuitos amb llicència coneixen des de fa temps. Tant és així que, segons els responsables d’alguns d’aquests establiments, s’han arribat a veure obligats a contractar serveis de vigilància privada durant aquests dos mesos. Sovint s’enfronten als venedors ambulants perquè no s’apropin a les terrasses i en alguna ocasió han hagut de trucar a la policia.

Des del consistori, però, asseguren que les platges ja estan vigilades en aquesta època de l’any. Durant els caps de setmana de la temporada mitjana de platges (abril, maig i octubre) hi ha un dispositiu especial format per agents de la Guàrdia Urbana dels districtes de Sant Martí i Ciutat Vella. Els agents vigilen la costa durant tot el dia dissabtes i diumenges, i també hi ha cinc mòduls de platges actius fins que acaba la temporada. Tot i això, en caps de setmana com aquest, a les zones de més concentració turística el dispositiu pot resultar insuficient.

Cap a les platges de llevant, en canvi, la situació és ben diferent. Al Bogatell, per exemple, encara no hi ha rastre de la venda ambulant irregular. El motiu és que les persones que es guanyen la vida d’aquesta manera busquen platges amb més concentració de turistes, que són els principals consumidors dels productes i serveis que s’ofereixen. Tot i això, els veïns de la zona asseguren que tornar a veure venedors que arribin fins a la platja de la Mar Bella serà qüestió de temps.