Josep Garganté ha estat avui, de nou, el blanc de la crítica política arran de la denúncia per suposades coaccions a un metge. Ha estat en una comissió de to crispat en què tots els grups, excepte la CUP, han donat suport a la Guàrdia Urbana. CiU, C's i PP han anat més enllà i han reclamat que l'Ajuntament es personi en la causa judicial contra Garganté, fet que el govern ja ha descartat. JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Els hi demanem que com a govern que actuïn, que explicitin i donin suport a la Guàrdia Urbana i que es personin en aquesta causa." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Creo que les corresponde a ustedes esta obligacón, el personarse en la causa para defender un cupero que merece todo el respeto." ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP "Per què no denuncien? Per què tenen aquesta passivitat? Potser per interès polític?" GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Tot i donar suport a la Guàrdia Urbana considerem que com a govern no hi ha raó per personar-nos en aquest cas. L'Ajuntament com a tal no està perjudicat en aquest cas." Esquerra i PSC han defugit aquest debat i han centrat les crítiques en l'actitud de Garganté com a regidor i amb els manters. JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "Ja que vostè porta escrit a les seves mans dues paraules com són amor i odi, a l'esquerra porta l'odi, per cert, li recomanaria que a l'esquerra posi l'amor." CARMEN ANDRÉS, portaveu del Grup Municipal del PSC "Hem d'actuar des d'una visió de lleialtat. Crítica, però des de lleialtat i sempre amb respecte." El govern també ha fet un toc d'alerta a Garganté. El regidor de la CUP ha demanat que s'acabi la impunitat a la Guàrdia Urbana i s'ha refermat en la seva actuació. JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "A tots aquells i aquelles que exigeixen la meva dimissió com a càrrec públic us envio aquest missatge de tota la CUP Capgirem Barcelona. Qualsevol persona que defensi la confidencialitat metge-pacient hagués fet el mateix. No passareu, passarem nosaltres." GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Una mica d'humilitat a l'hora de plantejar aquestes coses. Fer actuacions com a regidor per protegir aquells que estan en situació de vulnerabilitat, totalment d'acord, però no tot s'hi val." "La comissió d'avui tanca només un capítol del cas Garganté, que seguirà generant encara més debat polític. A les comissions de la setmana que ve, CiU ja ha anunciat que demanarà la reprovació del regidor de la CUP.

L’Ajuntament ha celebrat una comissió extraordinària pel cas Garganté, a petició de CiU, que volia conèixer més detalls sobre aquest afer que ha esquitxat el regidor de la CUP, Josep Garganté. El debat ja venia encès de fa dies i des del govern municipal han reiterat que l’actuació de la Guàrdia Urbana va ser correcte. Un suport que ha arribat també de tots els grups de l’oposició, excepte de la CUP, que sosté que el metge del CAP Perecamps va elaborar l’informe del manter ferit davant d’agents de la Guàrdia Urbana.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que la informació recollida contradiu la versió dels fets de Garganté i que no s’haurien vulnerat els drets del venedor ambulant, com defensa el regidor cupaire. Pisarello s’ha dirigit directament a Garganté i ha afegit que “no tot s’hi val” per defensar els drets dels venedors ambulants.

CiU, Ciutadans i PP han exigit al consistori que es presenti com a acusació popular en un cas que, diuen, “desacredita el cos de la Guàrdia Urbana”, però el primer tinent d’alcalde ha defensat que no es personaran perquè els criteris en aquestes causes han canviat i l’Ajuntament no hi està directament implicat. Des del PSC i ERC, han fet un toc d’atenció a Garganté, a qui l’han demanat responsabilitat pel càrrec municipal que ocupa, i el republicà Jordi Coronas ha criticat que la comissió s’havia convertit en un judici paral·lel.

Coincidint amb aquesta trobada, alguns agents de la Guàrdia Urbana s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Miquel per exigir a l’Ajuntament que defensin els treballadors públics i de la policia municipal davant d’aquesta polèmica.