Tot s'haurà de resoldre en els propers cinc dies. La Comissió d'Economia ha evidenciat que el govern no té encara els suports necessaris per aprovar definitivament la modificació del pressupost. L'expedient ha rebut aquesta tarda més vots en contra que a favor, i l'executiu s'aboca a una negociació "in extremis" per poder-la aprovar al ple previst per dilluns que ve. Els partits d'esquerres han reservat el vot en espera de com acabin els contactes amb el govern. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Bàsicament s'han acceptat les al·legacions en termes generals presentades pel PSC, ERC i bona part de les que ha presentat la CUP." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "El que farem és fer una reserva de vot. Hi estem treballant, esperem que ens en poguem sortir bé." MONTSERRAT BALLARIN, regidora del PSC "No ens volem precipitar en l'anàlisi i en les conclusions i en el nostre cas també farem una reserva de vot." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "Farem una reserva de vot en espera de la decisió que prenguin les nostres assemblees aquest dijous." CiU i PP hi han votat en contra i C's s'ha reservat el vot fins al plenari. Els grups han criticat la negociació del govern amb les esquerres. SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "Però que volen que passi d'aquí a dilluns? Què més volen que passi? Però ostès es pensen que això és una juguesca 'de aquí pongo y aquí saco'?" CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "La ciutat de Barcelona potser també deixa els pressupostos pendents que l'assemblea de la CUP decideixi." XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Com als culebrots dolents, en l'escena final, ha canviat tot i...continuarà". El desenllaç arribarà dilluns.

En la votació a la Comissió d’Economia hi ha hagut més vots en contra (13, CiU+PP) que a favor (11, BComú), ja que les reserves de vot dels altres partits compten com si fossin abstencions. L’executiu d’Ada Colau està abocat ara a una negociació “in extremis” per assegurar-se els suports necessaris per a l’aprovació definitiva de la modificació del pressupost, que s’haurà de fer dilluns, 25 d’abril, en un ple extraordinari. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que s’han acceptat les al·legacions presentades per ERC i PSC i “bona part” de les de la CUP. “No és un pressupost continuista”, ha defensat.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha justificat la reserva de vot perquè segueixin les negociacions amb el govern. “Hi estem treballant, esperem que ens en puguem sortir bé”, ha dit. Des del PSC, la regidora Montserrat Ballarín ha agraït al govern que s’hagin acceptat les al·legacions dels socialistes, però ha defensat la reserva de vot per “no precipitar-se en l’anàlisi i les conclusions”. El regidor de la CUP Capgirem Barcelona Josep Garganté ha apostat també per reservar-se el vot en espera de les assemblees que la formació farà aquest dijous. “Se’ns diu que sí a les al·legacions però quan llegeixes la resposta tot és fum, fum, fum”, ha assegurat.

La regidora de CiU Sònia Recasens ha assegurat que amb aquesta modificació de crèdit “s’esgota la caixa” i que la previsió és tancar l’any amb dèficit. “És una gran presa de pèl per a la ciutadania”, ha sentenciat Recasens, que ha criticat la negociació de l’executiu amb els partits d’esquerres. Des de Ciutadans, Carina Mejías també ha ironitzat sobre les negociacions. “La ciutat deixa els pressupostos pendents que l’assemblea de la CUP decideixi”, ha dit Mejías. El regidor del PP Xavier Mulleras ha qualificat de “culebrot” les converses entre el govern i les esquerres. “Com als ‘culebrots’ dolents, en l’escena final, ha canviat tot i… continuarà”, ha ironitzat.