Els Comitès de Defensa de la República aposten per continuar mobilitzats i fan una crida a la ciutadania a “sumar-se als CDR”, després de les accions judicials obertes contra membres d’aquestes agrupacions. Asseguren que l’actuació de la justícia reforça la seva posició i que ja s’esperaven una intervenció d’aquest tipus, que creuen que busca “generar por i tractar de desmobilitzar-nos”.

En una roda de premsa organitzada davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’advocat i militant d’Alerta Solidària David Aranda ha llegit un comunicat acordat pels CDR, que han remarcat que no tenen portaveu. Al text, s’afirma que “malgrat aquest i els cops repressius que puguin venir, respondrem amb més lluita, més força, més mobilització i més solidaritat“.

Tot i que no han concretat quines accions plantejaran a partir d’ara, els assistents a l’acte han cridat consignes a favor de la vaga general, a més de proclames com “Llibertat presos polítics”, “Jo soc CDR” o “Jo soc sedició”. Els Comitès de Defensa de la República han fet públic aquest comunicat l’endemà de la detenció d’una integrant dels comitès a Viladecans, la recerca d’un altre home veí d’Espluges, i les detencions de sis persones per les protestes davant el Parlament del 30 de gener. La detinguda a Viladecans ha quedat en llibertat provisional aquest dijous mateix, després de declarar a l’Audiència Nacional.