La policia la va detenir aquest dimarts al seu domicili de Viladecans acusada, segons la fiscalia, de dirigir i coordinar “actes de sabotatge” com ara els talls a carreteres i peatges per Setmana Santa i li atribueixen un presumpte delicte d’organització terrorista i de rebel·lió. La Guàrdia Civil la va traslladar directament a Madrid i es troba a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos. Segons fonts judicials, però, no està incomunicada, a diferència del que estableix la legislació amb els detinguts per terrorisme.

En espera del judici, la jove s’ha acollit al dret a no declarar i tampoc s’ha sotmès a proves cal·ligràfiques i d’ADN. El seu advocat ha negat que liderés cap CDR i ha assegurat que en l’escorcoll no es va decomissar res que la relacioni amb actes de sabotatge o terrorisme.

Paral·lelament, l’Audiència Nacional també investiga un altre home, veí d’Esplugues de Llobregat. La policia, però, l’està buscant perquè aquest dimarts no el van localitzar en l’habitatge que van escorcollar.