La conferència d’Alfred Bosch es va anunciar just el dia en què Jordi Graupera en va fer la seva al Teatre Victòria i va plantejar unes primàries obertes per escollir el candidat del sobiranisme a les municipals del 2019. S’esperava una resposta d’Alfred Bosch i l’alcaldable d’ERC ha dit als que demanen unitat fer-ho sota la fórmula Barcelona i definir un model de ciutat. 

En el seu discurs, seguit pels regidors d’ERC i alguns edils del PDeCAT, el PSC i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy (Demòcrates de Catalunya), Bosch ha carregat contra l’alcaldessa, Ada Colau, de qui ha dit que “no ha funcionat” i ha convertit Barcelona en “la capital dels problemes”. “No han entès l’ADN i la fórmula Barcelona”, ha afegit.

Una regidoria de les petites coses

Alfred Bosch ha desgranat alguns dels eixos del seu projecte de ciutat. En habitatge ha plantejat un pacte de ciutat i més inversió. També ha proposat avançar en la gratuïtat de les escoles bressol o acabar la connexió de l’L9. Entre els seus plans hi ha també la d’una regidoria de les petites coses per gestionar “els detalls humans” en “una ciutat pensada per a les persones”.

En la conferència hi ha hagut un record especial als polítics independentistes empresonats i als que són a l’estranger, en especial per a Oriol Junqueras, a qui els assistents han dedicat una llarga ovació amb els crits de “Llibertat!”.