Fins a l’agost, Clara Ponsatí no sabrà si el jutge escocès accepta extradir-la a Espanya. Aquest dijous, en una vista preliminar, el tribunal ha decidit allargar els terminis, atesa la complexitat del cas. Ha convocat dues vistes preliminars més, per al maig i el juliol, i fins al 30 d’aquell mes no encetarà la vista en què s’ha de pronunciar sobre l’extradició. Les compareixences i declaracions poden allargar-se més d’una setmana, per tant la decisió no arribarà fins a l’agost.

La defensa de Ponsatí, liderada per l’advocat Aamer Anwar, ha assegurat davant del jutge que les autoritats espanyoles “abusen” del mecanisme de l’euroordre i promouen una persecució “política” contra els líders independentistes. En sortir del jutjat, Anwar ha denunciat que el cas contra Ponsatí és “una distorsió grotesca de la veritat” i ha subratllat que no hi ha “cap prova” per inculpar-la de rebel·lió i malversació de fons.

El tribunal d’Edimburg va deixar Ponsatí en llibertat provisional, després que ella es presentés voluntàriament davant la justícia el 28 de març.