El ple d’investidura de Jordi Sànchez, convocat per a aquest divendres a les 10 del matí, està enlaire després que el jutge Pablo Llarena li hagi denegat el permís sol·licitat per assistir a la sessió. El magistrat del Suprem també rebutja que Sànchez hi participi per via telemàtica. En la interlocutòria, sosté que continua havent-hi risc de reiteració delictiva i per això no l’autoritza a sotmetre’s a la investidura.

Llarena, doncs, manté el posicionament que ja va prendre el 9 de març, quan va rebutjar deixar en llibertat Sànchez per assistir al ple, en el primer intent d’investir-lo. Admet que ara hi ha un element nou a valorar, que són les mesures cautelars dictades pel Comitè de Drets Humans de l’ONU, que instaven l’Estat espanyol a garantir els drets polítics de Sànchez, però conclou que no són vinculants i que, en tot cas, no impliquen que se l’hagi d’autoritzar perquè pugui ser nomenat president de la Generalitat.

Pel magistrat, la defensa dels drets polítics del candidat no pot comportar “la negació parcial d’uns drets polítics de la resta de la comunitat que són dignes de protecció preferent”. Per això, li denega la petició d’assistir al ple, “donades les greus conseqüències que tindria la seva reincidència respecte dels principis i drets constitucionals i polítics de tots els ciutadans espanyols”.