L’Ajuntament ha aprovat inicialment el Pla d’usos del barri de Sant Antoni, que limita l’obertura de locals de restauració, de música i altres negocis com els autoserveis, les orxateries i les gelateries. Altres negocis que també queden condicionats a l’existència de locals del mateix tipus són els locutoris i els de lloguer de vehicles. Després d’un any de moratòria de noves llicències, el govern municipal pretén evitar possibles efectes negatius per la imminent obertura del mercat remodelat de Sant Antoni i la implantació de la superilla.

Un any després que el govern municipal bloquegés l’obertura de més restaurants, locals musicals i altres negocis similars, el consistori està a un pas —queda aprovar-ho definitivament— per establir el nou Pla d’usos de Sant Antoni. El consistori ha analitzat el teixit comercial del barri i ha detectat un total de 589 llicències per a establiments de pública concurrència, 445 de restauració.

Fins ara la moratòria afectava nou illes de carrers, però la regulació s’acabarà aplicant a prop d’una quarantena —excloent-hi les finques amb la façana a l’avinguda del Paral·lel, però exceptuant les illes delimitades pels carrers del Parlament i Viladomat i la Gran Via de les Corts Catalanes.

Normativa segons les distàncies i la densitat 

L’obertura de comerços queda limitada, segons la naturalesa dels establiments, per l’amplada del carrer, les distàncies entre locals del mateix tipus i la densitat d’establiments en un doble radi. D’aquesta manera, no es podrà obrir un bar o restaurant si ja n’hi ha cinc en un radi de 50 metres. Així també estan condicionades les orxateries, gelateries i les botigues de plats preparats que hauran d’afegir un segon radi —15 establiments en un radi de 100 metres—.

Tampoc no s’autoritzaran llicències a nous locutoris, activitats esportives i establiments de lloguer de vehicles de mobilitat personal si ja n’hi ha a menys de 200 metres de distància. Aquesta mesura s’ampliarà fins als 400 metres de distància per als locals musicals, els supermercats i els punts per vendre paquets turístics. Queda completament restringit instal·lar comerços de jocs recreatius.