Un any després que el govern municipal bloquegés l’obertura de més restaurants, locals musicals i altres negocis similars, el consistori està a un pas —queda aprovar-ho definitivament— per establir el nou Pla d’usos de Sant Antoni. El consistori ha analitzat el teixit comercial del barri i ha detectat un total de 589 llicències per a establiments de pública concurrència, 445 de restauració.

Fins ara la moratòria afectava nou illes de carrers, però la regulació s’acabarà aplicant a prop d’una quarantena —excloent-hi les finques amb la façana a l’avinguda del Paral·lel, però exceptuant les illes delimitades pels carrers del Parlament i Viladomat i la Gran Via de les Corts Catalanes.

Normativa segons les distàncies i la densitat 

L’obertura de comerços queda limitada, segons la naturalesa dels establiments, per l’amplada del carrer, les distàncies entre locals del mateix tipus i la densitat d’establiments en un doble radi. D’aquesta manera, no es podrà obrir un bar o restaurant si ja n’hi ha cinc en un radi de 50 metres. Així també estan condicionades les orxateries, gelateries i les botigues de plats preparats que hauran d’afegir un segon radi —15 establiments en un radi de 100 metres—.

Tampoc no s’autoritzaran llicències a nous locutoris, activitats esportives i establiments de lloguer de vehicles de mobilitat personal si ja n’hi ha a menys de 200 metres de distància. Aquesta mesura s’ampliarà fins als 400 metres de distància per als locals musicals, els supermercats i els punts per vendre paquets turístics. Queda completament restringit instal·lar comerços de jocs recreatius.