Chicote ha afirmat que va rebre la informació sobre el compte bancari que l’alcalde, Xavier Trias, tenia suposadament a Suïssa fa dues setmanes. Segons el periodista, ell i el diari van decidir no publicar la informació després que algunes fonts l’advertissin que tingués cura perquè hi podia haver “confusions amb el cognom.”

El periodista de l”ABC’ ha reconegut que el Ministeri de l’Interior no va poder confirmar-li res i que, després d’aprofundir sobre allò que havia rebut, fonts policials “molt qualificades” el van avisar que no “tirés endavant” perquè podia no ser cert.

Javier Chicote ha insistit que la informació podria haver arribat a Espanya a través de fonts que agents de la policia podrien tenir fora del país, i que es tracta d’unes dades “no oficials” i “no judicialitzades” en no haver passat per una comissió rogatòria.

En una entrevista anterior, el periodista havia aprofundit sobre la possibilitat que s’hagués confós el nom de l’alcalde Trias amb el de la Fundació Trias Fargas, atès que la informació podria haver-se desprès de les comissions rogatòries de l’anomenat cas Palau de la Música.

La informació, publicada a ‘El Mundo’

El diari ‘El Mundo’ va publicar dilluns que la policia espanyola investigava l’alcalde Trias per haver tingut suposadament un compte amb prop de 13 milions d’euros a Suïssa. Dimarts, el rotatiu va donar el número de compte en qüestió. L’alcalde va anunciar dimarts mateix que havia presentat una querella contra ‘El Mundo’ i que l’ampliaria arran de les noves informacions aparegudes.