Llaç groc al Parlament

Els líders independentistes que són a la presó i a l’estranger, 16 en total, han escrit una carta conjunta publicada aquest dilluns en diversos mitjans de comunicació en la qual demanen a la població catalana que se sumi a la manifestació de l’11 de Setembre.

Els signants fan una crida a “omplir una vegada més els carrers de Barcelona” de “llibertat, justícia democràcia i república” i asseguren que aquest dimarts es viurà “una jornada de reivindicació, dignitat i autoestima col·lectiva”.

Els 16 autors de la carta conjunta fan referència a una Diada “excepcional” a causa de “l’escenari de repressió prolongada i el record de l’1 d’Octubre”. A més, els líders independentistes recorden als manifestants que no s’ha de “caure en cap provocació estèril de qui ens volen confrontats i fracturats”.

En la carta també fan referència a la situació actual del procés judicial i aprofiten per “reclamar justícia” perquè, segons expliquen, “no hi ha cap delicte”. Per aquest motiu, reconeixen que “l’absolució és l’única resposta que esperem”.

D’altra banda, reiteren la seva “aposta pel diàleg” que ha de ser “sincer, honest, obert i sense límits”. Tot i això, consideren que “qualsevol proposta del govern de Pedro Sánchez ha de respectar la voluntat majoritària del poble de Catalunya”.

A més, en la carta reivindiquen “la república catalana” com a “legítima i democràtica concreció de tantes voluntats expressades al carrer i les urnes en favor dels drets i les llibertats”.

Els líders independentistes que són a la presó o a l’estranger aprofiten l’escrit per adreçar-se “als sindicats, patronals, col·legis professionals, entitats del tercer sector i al conjunt de la societat catalana” perquè s’impliquin a favor de “la defensa dels drets i les llibertats universals”.

Els signants acaben la carta fent un agraïment “per ser-hi sempre i per perseverar” i sentencien: “Nosaltres no defallirem”.

L’escrit conjunt està signat per Dolors Bassa, Antoni Comín, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Anna Gabriel, Oriol Junqueras, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Marta Rovira, Jordi Sànchez, Meritxell Serret i Jordi Turull.