La Diada 2018 coincideix un any més amb la manifestació de l’11 de setembre convocada per l’ANC, però totes les mirades se centren també en el temps que farà a Barcelona. La previsió meteorològica definitiva ja fa dies que s’intueix amb els mapes, que insisteixen amb el mateix pronòstic.

No es preveuen grans entrebancs meteorològics

en el conjunt del país, encara que cal tenir present que en aquesta època de l’any el temps és especialment canviant.

A Barcelona el risc de pluja és inferior al 10 %

Malgrat el petit embossament d’aire fred en altura que hem tingut diumenge i dilluns, els mapes anuncien que de cara a l’11 de Setembre la bossa freda es retiraria cap al sud-oest de la península Ibèrica, un fet que afavoriria l’estabilització del temps a casa nostra.

La Diada vindrà marcada per força estones de sol al llarg del matí, sobretot a l’interior i el nord. A l’entorn de la Costa Central, i també a Barcelona, podrien veure’s alguns núvols baixos inofensius procedents del mar, especialment a primera hora i, de nou, al vespre.

previsió temps diada 2018

A la tarda es preveu que el cel quedi més enterbolit a Barcelona a causa de l’arribada de capes de núvols alts i mitgencs poc rellevants. Independentment, cap al nord del país, s’espera que tornin a proliferar núvols d’evolució, tot i que les opcions de pluja seran baixes. El vent bufarà feble en conjunt, de component marítim.

Calor moderada al centre del dia

El termòmetre assenyalarà valors propis d’un dia de principis de setembre. La temperatura màxima prevista es podrà situar a l’entorn dels 28 ºC al migdia. De bon matí el termòmetre es mourà entre els 20 i els 22 ºC i a mitja tarda es mourà entre els 24 i els 27 ºC aproximadament.

Aquells que tinguin previst passar estones llargues a l’aire lliure caldrà que s’equipin amb una bona gorra, crema solar i aigua abundant.