La manifestació de la Diada i els diferents actes que se celebraran a la ciutat amb motiu de l’11 de setembre tindran efectes en la mobilitat de la ciutat. Per facilitar els desplaçaments a Barcelona es reforçarà el transport públic. Es recomana anar a peu o en metro, no desplaçar-se en vehicle privat pel centre i no agafar les estacions més properes a la manifestació, que tallarà la Diagonal des de Los Castillejos fins a Palau Reial.

El metro, com un dia laborable

El suburbà es reforça

 entre les 14.30 i les 20.30 h a totes les línies, i funciona com un dia feiner. A partir de les 16 h es recomana no fer servir les estacions properes a la manifestació: les de Palau Reial i Maria Cristina (L3), Diagonal (L3/L5), Verdaguer (L4/L5) i La Monumental (L2). En canvi, s’aconsella tenir present les estacions de Zona Universitària (L3/L9S) o les Corts (L3) i les de Girona (L4) o Passeig de Gràcia (L2/L3/L4) com a alternativa per arribar i marxar de la manifestació.

Reforç al TRAM, els FGC i Rodalies

El servei de tram

també s’incrementa. Entre les 11 i les 22.30 h el Trambaix ha posat en funcionament tramvies dobles, que s’aturen durant la manifestació i es reprenen quan s’acabi. La línia T4 del Trambesòs disposa d’unitats dobles entre les 10 i les 22 h.

A partir de les 11 h els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya activen més trens en la línia Barcelona-Vallès, i la Línia 6, la de Sarrià, funciona com a S5 – Sant Cugat. En la línia Llobregat-Anoia es dobla la capacitat de molts combois, que també circularan en horari de dia feiner.

Renfe també ofereix un dispositiu especial de Rodalies entre les 14 i les 20 h amb més combois. Ara bé, els trens regionals que connecten amb Girona, Lleida i Tarragona circulen en horari de dia festiu.

Afectacions al bus

Les ofrenes florals al monument de Casanova de la ronda de Sant Pere han modificat els recorreguts de les línies D50, H16, 19, 39, 47, 55 i 62 de 6 a 14 h.

Les línies que circulen per la Diagonal també han tenen variacions en el trajecte des de Palau Reial i fins a la plaça de les Glòries entre les 15 i les 21 h. Les línies afectades són la D40, D50, H6, H8, H10, H12, V3, V5, V7, V9, V11, V13, V15, V17, V21, 6, 7, 19, 22, 24, 27, 33, 34, 39, 45, 47, 55, 59, 62, 63, 67, 68, 78, 92, 113 i les línies Vermella i Blava del Bus Turístic.

16 estacions del Bicing fora de servei

Temporalment estan sense funcionament 16 estacions del Bicing i s’han retirat les bicicletes de les estacions situades al carrer d’Aragó entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Casanova, al passeig de Gràcia i a la plaça de Catalunya.

Talls de trànsit a la Diagonal a partir de la mitjanit

Les afectacions de trànsit han començat la mitjanit d’aquest dilluns, quan s’han tallat el tronc central de l’avinguda Diagonal, a l’altura del Palau de Pedralbes, on es muntava l’escenari. A partir de les 0 h l’entrada a la ciutat s’havia de fer pel lateral de l’avinguda i a la sortida els vehicles es desviaven per carrers anteriors al tall, com l’avinguda de Sarrià.

El trànsit a l’avinguda Diagonal i els carrers del voltant s’ha tallat a les 15 h i s’ha prohibit aparcar a la zona de la manifestació. Es recomana no fer servir el vehicle privat per la Diada i evitar l’accés a la ciutat per la Diagonal. També es prohibirà l’estacionament als punts propers a la manifestació, incloent-hi les motos a la vorera.

Pel que fa a les rondes, es tallava la sortida 11 de l’avinguda Diagonal de la ronda de Dalt en els dos sentits de la marxa i, a la ronda del Litoral, la sortida 28, a l’altura de la Gran Via i la plaça de les Glòries, tampoc no es pot agafar en sentit Llobregat. La B-23 té tallat l’accés a la Diagonal per entrar a Barcelona i també els desviaments cap a la B-20 (ronda de Dalt).

La Guàrdia Urbana demana evitar els desplaçaments en vehicle privat per la ciutat i, en cas de no poder-ho evitar, recomana utilitzar les rondes “com a via alternativa potent”, tot i els problemes que també pot registrar puntualment.