L’avinguda del Paral·lel s’ha omplert de milers de banderes espanyoles i clams unionistes aquest diumenge al matí durant la manifestació convocada per un ciutadà, José Manuel Opazo, que ha rebut el suport del partit d’ultradreta VOX i col·lectius com Tabarnia o Somatemps. Segons la Guàrdia Urbana, la protesta ha reunit 2.000 persones.

A la capçalera de la marxa, on es pot llegir el lema “Ni pactes amb terroristes ni amb separatistes”, també hi ha representants del Partit Popular. Critiquen que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, vulgui pactar amb els partits independentistes i li exigeixen que convoqui eleccions generals.

La persona que ha convocat la protesta, José Manuel Opazo, assegura que és el ciutadà a qui Quim Torra, abans que fos nombrat president de la Generalitat, va insultar en un article per demanar a una companyia aèria que posés rètols en català i espanyol. La manifestació ha arrencat a les 12 h i ha acabat a la plaça d’Espanya però a la confluència amb l’avinguda Mistral s’han trobat amb una concentració antifeixista.

Contramanifestació antifeixista

A les 11.30 h, centenars de persones s’han concentrat paral·lelament a l’avinguda Mistral per protestar contra la manifestació unionista perquè diuen que hi participen membres de partits d’ultradreta com Democracia Nacional. Durant aquesta contramanifestació, convocada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme, s’han pogut llegir lemes com “Prou agressions neonazis”.

Totes dues protestes s’han trobat a la confluència de l’avinguda Paral·lel amb Mistral, però un cordó policial dels Mossos d’Esquadra els ha separat per evitar enfrontaments. Tot i això, en algun moment s’han produït insults i algun dels participants a la manifestació unionista ha llançat objectes als antifeixistes.