carles puigdemont candidat eleccions catalunya 2024
Foto: Albert Cadanet (ACN)

L’expresident i eurodiputat Carles Puigdemont serà finalment el candidat de Junts per a les eleccions a Catalunya del 12 de maig. Puigdemont ho ha anunciat aquest dijous a la tarda des d’Elna, al Rosselló. “He decidit presentar-me a les pròximes eleccions i de proposar la meva candidatura a la restitució de la presidència de la Generalitat, per lluitar amb la mateixa determinació amb què ens heu vist lluitar tots aquests anys” ha assegurat. També ha deixat clar que “renuncia” a encapçalar les llistes als comicis al Parlament Europeu del pròxim 9 de juny.

La setmana passada, Puigdemont va afirmar que “era evident” que podria tornar a Catalunya per al debat d’investidura i que això “li faria molta il·lusió”. Finalment, la candidatura s’ha acabat confirmant. Ara bé, caldrà estar pendents de la llei d’amnistia: si es compleix el calendari previst després d’aprovar-la, Puigdemont sí que podria ocupar el seu escó.

El “no” als pressupostos precipita l’anunci d’eleccions anticipades

Pere Aragonès va anunciar l’avançament electoral després de no obtenir els suports necessaris per aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2024. Aragonès va justificar l’avançament electoral “per responsabilitat” davant, va dir la “irresponsabilitat” dels grups parlamentaris que van tombar els pressupostos de la Generalitat. “Catalunya es mereixia una legislatura sencera i es mereixia els millors pressupostos possibles”, va afirmar.

Puigdemont, sis anys d’exili

Després del referèndum de l’1-O i de la declaració d’independència, Carles Puigdemont i diversos consellers que formaven part del seu govern van marxar a l’exili a Bèlgica. Des de l’aleshores, l’expresident català viu allà, després de fixar la seva residència a Waterloo.

Xavier Trias dona suport a Carles Puigdemont a Elna

Xavier Trias, acompanyat de tot l’equip de TriasXBCN, s’ha desplaçat fins a Elna per donar suport a Carles Puigdemont. Trias ha dit que la candidatura de Puigdemont és el projecte que “la capital i el país necessiten per recuperar el lideratge, el bon govern i la bona administració al servei de la ciutadania”.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?