trobada Collboni ambaixador Índia

Barcelona tindrà un consolat general de l’Índia durant el segon semestre del 2024, després de les eleccions legislatives a l’Índia. Ho va anunciar aquest dimecres l’ambaixador de l’Índia a Espanya, Dinesh Patnaik, en una trobada amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. El consolat passarà de ser honorari (que ho era des del 1968) a ser general i comptarà amb un diplomàtic de carrera del país d’origen.

Aquesta decisió ve motivada, segons Patnaik, “pel rol estratègic que suposa Barcelona per a l’Índia, tant en l’àmbit econòmic, empresarial, tecnològic com cultural”.

Un pont entre Europa i Àsia

Barcelona té una àmplia població d’origen indi, de fet, són la quarta comunitat asiàtica més nombrosa a la ciutat i l’obertura del consolat, segons l’Ajuntament, “consolidarà la posició de Barcelona com a pont entre Europa i Àsia“.

Collboni ha destacat que el consolat serà clau per “promoure les relacions econòmiques i culturals entre la ciutat i aquest país d’oportunitats”, i ha remarcat l’interès en treballar en la col·laboració entre ciutats.

Una iniciativa que es remunta al 2021

La voluntat d’obrir a Barcelona un consolat de l’Índia es remunta a l’any 2021. Aleshores ja es va anunciar que l’Ajuntament i les autoritats de l’Índia treballaven perquè el país asiàtic obrís un consolat a la ciutat. S’havien marcat com a data límit el 2023, però el projecte es farà realitat amb un any de retard.