El líder de Vox a l’Ajuntament de Barcelona, Gonzalo de Oro, ha anunciat que el seu grup votarà en contra del pressupost del 2024 “amb molta consciència” en el ple municipal d’aquest divendres. “Estem orgullosos de votar que no perquè estem als antípodes d’aquests comptes”, ha dit De Oro, que ha assegurat que els números de l’alcalde Jaume Collboni són “continuistes” dels mandats d’Ada Colau.

Per Vox, el pressupost que es votarà aquest divendres no resol els “problemes reals” dels barcelonins. Gonzalo de Oro ha denunciat que les partides per seguretat, neteja, habitatge social són insuficients i, en canvi, critica els diners destinats a instal·lar carrils bici nous. A banda de Vox, també han confirmat el no als comptes del 2024 TriasxBCN, el PP i BComú. De manera que no hi haurà prou suports perquè s’aprovin.

Crítiques als comuns

Gonzalo de Oro ha recriminat als comuns que “només volen la cadira”, per l’exigència de Colau d’entrar al govern. Tot i això, tem que puguin fer un gir en el vot, com en el ple d’investidura: “Els partits acaben quan pita l’àrbitre, no me’n fio”. Vox creu que si Collboni opta per una qüestió de confiança per aprovar el pressupost, pot sortir-ne beneficiat perquè “difícilment amb eleccions catalanes” la resta de grups faran una majoria alternativa per desbancar-lo.