A aquesta situació polèmica s’hi ha arribat després de quatre hores i mitja de comissió. Era el torn de precs i preguntes al govern i li tocava el torn a Ciutadans. Quan Carina Mejías ha passat la paraula a Gerardo Pisarello, el primer tinent d’alcalde ha admès que s’havia perdut en l’ordre del dia. Arran d’això, la líder municipal de Cs ha esclatat i ha qualificat l’actitud de Pisarello de “vergonya aliena”. El regidor Agustí Colom (BComú) ha intentat calmar Mejías, però aquesta ha recollit les seves pertinences i s’ha aixecat.

“Arribats a aquest punt, aquesta presidenta se’n va”, ha sentenciat Mejías, que ha afegit: “No suporto aquesta falta d’interès i d’educació; aquest comportament em sembla vergonyós”. Colom ha demanat a la presidenta de la comissió que reconsiderés la seva actitud, però Mejías ja havia marxat. “Què és aquest espectacle?”, ha recriminat Pisarello a la líder de Cs, a qui ha comparat amb “una mestra d’escola autoritària”. Ja des de la porta, Mejías ha afegit: “El seu comportament és intolerable, senyor Pisarello, intolerable!”.

La comissió ha continuat sense Mejías sota la batuta d’Agustí Colom. El regidor de Comerç ha qualificat de desmesurada la reacció de la líder de Cs. Gerardo Pisarello s’ha volgut explicar i ha assegurat que no sabia que la pregunta anterior a la que ha generat el rebombori, la número 16, ja s’havia respost a l’inici de la comissió i que, per tant, s’havia passat de la 15 a la 17.

En un tuit, el PDeCAT ha expressat “rebuig absolut a l’actitud masclista i de menyspreu” de Pisarello pels comentaris a Mejías. En una segona piulada, també han recriminat a la líder de Cs les seves formes: “Una presidenta ha de saber imposar l’autoritat sense cridar ni fer espectacles”.

Carina Mejías ha compartit els fets a Twitter i ha demanat perdó a la resta dels membres de la comissió. Tot i això, diu que “són inacceptables les constants faltes de respecte per part de l’equip de govern municipal”.