A les 12 en punt la plaça Sant Jaume ha quedat en silenci. Un minut per recordar els 58 palestins morts en les protestes d’aquest dilluns a Gaza. Desenes de milers de palestins van enfrontar-se a l’exèrcit israelià  arran del trasllat de l’ambaixada a Jerusalem de l’ambaixada dels EUA. Entre les víctimes hi ha almenys set menors morts i més de 2.500 ferits. 

A ells ha dedicat el record l’alcaldessa, Ada Colau, que ha condemnat la mort d’aquests manifestants i ha mostrat la seva solidaritat amb les víctimes. L’alcaldessa va anunciar aquest dilluns que instarà el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a suspendre la venda d’armes a Israel, i recull així la petició d’Amnistia Internacional. Colau ha recordat que “Barcelona és una capital de la Mediterrània compromesa amb la pau i els drets humans”.

El Parlament homenatja també les víctimes palestines

També al Parlament s’hi ha fet un minut de silenci en homenatge als palestins morts. Una comitiva de la cambra encapçalada pel president, Roger Torrent, s’ha concentrat per recordar les víctimes.