La comissionada d’Esports, Marta Carranza, ha confirmat que l’Ajuntament col·laborarà amb la plataforma Barcelona amb la Selecció per trobar un espai on seguir els partits de la selecció espanyola durant el Mundial de futbol d’aquest estiu. Carranza ha matisat que es busca un recinte tancat que reuneixi condicions de seguretat i que la intenció és oferir només les semifinals i finals, si la selecció espanyola hi arriba. La comissionada ho ha explicat arran d’una petició de Cs i el PP a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

La regidora de Cs Marilén Barceló ha agraït “el canvi d’actitud” del govern municipal després d’anys “tirant pilotes fora” quan demanaven el mateix. Des del PP, Àngels Esteller ha recordat que a Barcelona hi ha molts aficionats de la selecció espanyola i que “cal posar totes les facilitats” perquè se’n puguin seguir els partits.

Carranza ha recordat que en el Mundial del 2010 es va posar una pantalla a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i que els resultats no van ser positius perquè hi va haver “aldarulls, violència i algun ferit”. Per això, per motius de seguretat, l’Ajuntament no va autoritzar cap més pantalla en recintes oberts per seguir la selecció espanyola en altres cites esportives com l’Eurocopa del 2016.

La comissionada d’Esports ha admès, però, que són conscients de l’afició que hi ha a Barcelona pel Mundial i per la selecció espanyola i que, per això, veuen factible col·laborar en la recerca d’un espai tancat, que en cap cas no serà municipal, per seguir alguns partits. Carranza ha explicat que la plataforma Barcelona amb la Selecció haurà de pagar les despeses d’organització i fer tots els tràmits per aconseguir la llicència.