Amb l’acció dels Mossos al punt de mira, el conseller d’Interior ha defensat l’actuació policial a la contramanifestació d’aquest dissabte, que ha acabat amb una vintena de ferits. Miquel Buch ha assegurat a Catalunya Ràdio que els Mossos “van actuar com corresponia per evitar una batalla campal”. A més, ha assegurat que “no va haver-hi càrregues, sinó que els Mossos només van mantenir els cordons policials.” I ha afegit que “quan hi va haver càrregues va ser l’1 d’octubre.”

En aquest sentit, Buch ha assegurat que no es planteja dimitir, com han demanat la CUP i els CDR. Tot i això, Buch ha admès que s’han vist imatges d’algun moment en què es veuen procediments que no s’acaben d’ajustar al protocol, com els cops de porra per damunt de la cintura. Ha assegurat que el Departament d’Interior analitzarà aquests casos perquè “això no pot ser i haurem d’esbrinar el perquè, el com i els quants, i a partir d’aquí actuar”, ha afegit.

Crítiques a la CUP

Pel que fa a les imatges d’independentistes insultant i llançant objectes a un grup de manifestants de Jusapol, Buch ha explicat que creu que són “fets fortuïts propiciats per una minoria”. I ha conclòs que la voluntat de la gran majoria de catalans “no passa per la violència”. Aquí s’ha dirigit directament a la CUP i al diputat Carles Riera als quals ha demanat que que aclareixin si ara avalen la violència i que es trenquin cordons policials” i si “el seu procés ja no és el del pacifisme sinó la violència”.

La diputada de la CUP, Mireia Boya, a través de les xarxes socials ha assegurat que l’estratègia de la CUP passa per la no violència i ha tornat a demanar la dimissió de Buch.

Qui també ha qüestionat l’actuació dels agents és el regidor d’ERC, Jordi Coronas que ha criticat que es permetés fer la manifestació de Jusapol que “evidentment no era per fer una reclamació salarial, sinó que era per treure pit d’allò que van fer colpejant a persones en aquesta ciutat.”

La manifestació de Jusapol, legítima

Pel que fa a la manifestació de Jusapol, el conseller ha assegurat que “tot i no compartir els principis, és legítima i no es podia prohibir”. Buch ha apuntat que es pot pensar “que era una provocació” però que s’havia de permetre per garantir la llibertat d’expressió.