El regidor de Ciutat Vella i de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, ha donat per fet el trasllat de la prefectura de la Policia Nacional de la via Laietana: “Estic convençut que la prefectura acabarà sent un espai memorial de la repressió”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el regidor ha admès que el govern municipal encara no ha proposat a Madrid cap indret per traslladar aquest equipament, però que els tècnics hi començaran a treballar un cop es formi govern a Espanya. “Arribarem a una solució”, ha dit, confiat.

El tràfic de drogues continua al Raval

Malgrat que els Mossos d’Esquadra van assegurar que el fenomen dels narcopisos ja era història, el regidor creu que el tràfic de drogues al Raval continua encara avui. “El narcopís com el coneixíem ha canviat, ja no és el mateix fenomen, però segueix havent-hi tràfic de drogues”, ha reconegut. Per això, ha defensat la col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per desmantellar punts de venda i distribució de droga. Però Jordi Rabassa va més enllà i demana investigacions i una operació per posar fi a “les xarxes que porten la droga a la ciutat”.

Sobre els delictes, Rabassa ha anunciat que Ciutat Vella viu una “tendència a la baixa” dels furts i els robatoris amb violència, després de l’increment dels últims mesos, sobretot a l’estiu. Tot i que no ha donat xifres concretes, el regidor del districte assegura que aquesta reducció “s’està consolidant” i ho atribueix a la pressió policial.

Obert a modificar la plaça dels Àngels

Rabassa també s’ha mostrat obert a modificar la plaça dels Àngels per donar-hi un ús més veïnal. “El compromís del districte a treballar una possible modificació de la plaça hi és”, ha dit. Rabassa ha apostat per fer una plaça “més còmoda”, més verda i amb més ombres. També vol que els veïns puguin gaudir més d’un espai que ara està utilitzat sobretot pels patinadors.