El líder municipal del PP, Josep Bou, ha dit que “no entén” que la fiscalia demani fins a sis anys de presó per a un home que, com ha avançat betevé, la Guàrdia Urbana va enxampar “in fraganti” encenent un contenidor durant la vaga general del 18 d’octubre del 2019. “Sis anys de presó per la crema d’un contenidor? No ho entenc”, ha dit Bou, que, tot i això, ha expressat “el màxim respecte” pel que acabi decidint el jutge.

El detingut, amb antecedents penals, continua en presó preventiva en espera de judici. Segons l’escrit de la fiscalia, l’arrestat estava als voltants de la plaça de Catalunya, on hi havia diverses mobilitzacions per la vaga general i, en un moment determinat, suposadament, va intentar encendre foc a una paperera a Gran Via amb el carrer d’Aribau.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha dit que accions com la crema de contenidors “han de tenir una resposta per part de l’administració” i “no poden quedar impunes”. “Qualsevol conducta així ha d’estar sancionada”, ha afirmat Guilarte, que ha afegit: “No es pot permetre que uns tinguin una llicència per cometre delictes i que ho pagui la resta de la ciutadania”.