La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha assegurat que mantindrà el suport al pressupost municipal del 2020, que s’ha de votar en el ple de divendres, malgrat la crisi al govern de la Generalitat. “Res del que ha passat aquests dies no posa en perill l’acord al qual vam arribar”, ha afirmat Artadi, que ha dit que els comptes de Barcelona i els de la Generalitat tiraran endavant.

“El que ha passat [a la Generalitat] no té res a veure amb Barcelona”, ha afegit la líder municipal de JxC, que ha recordat que la setmana passada ja van explicar el contingut de l’acord amb el govern municipal, en què també hi era ERC, que tampoc no veu perillar l’entesa. Artadi ha afegit que el pressupost de Barcelona “no és el de JxC”, però que “és millor que si no hi haguéssim estat”.

JxC demanarà a Colau tancar el CIE

En el ple d’aquest divendres, més enllà del debat de pressupostos, JxC farà un prec a l’alcaldessa perquè insti el Govern espanyol a tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Aquest va ser un dels cavalls de batalla d’Ada Colau en el mandat anterior, i Junts vol que la mateixa petició que feia a l’executiu del PP la faci ara al de PSOE i Unides Podem.