La portaveu del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha confirmat que el grup de Manuel Valls està estudiant presentar-se a les eleccions catalanes: “El nostre plantejament és ser útils. Si podem aportar per sortir d’aquesta situació, ho farem”, ha confirmat la regidora de BCN Canvi al programa ‘bàsics‘, de betevé. Tot i que afirma que la decisió encara no està presa, Parera assegura que a Catalunya falta un partit polític que representi el “centre moderat amb seny”.

Manuel Valls ja va registrar la marca BCN Canvi per poder concórrer a unes eleccions catalanes. La portaveu de BCN Canvi ha confirmat que ja fa temps que el partit treballa en la possibilitat de concórrer a les autonòmiques, i que encara hi treballa. Per exemple, aquesta setmana Valls i Parera participen en un sopar amb 200 empresaris a Tarragona i aviat també viatjaran a Lleida. “La maquinària la tenim posada fa temps”, ha dit.

Tot i això, Parera ha advertit que la decisió final es comunicarà un cop es convoqui oficialment la cita electoral. Entre altres coses, la formació estudiarà quin impacte podria tenir la seva hipotètica candidatura en el taulell polític. “Si presentar-nos fa que es reforci l’independentisme, no ens presentarem per acabar fent un favor a aquells que volem fer fora del govern“, ha afegit.

Aquest mateix dimecres, Manuel Valls també ha deixat entreveure l’interès per presentar-se a les autonòmiques, després de l’anunci del president Quim Torra de tornar a eleccions.

“Estem molt decebuts, sobretot amb el PSC”

Eva Parera s’ha mostrat “decebuda” amb el govern municipal, sobretot amb el PSC, pel que fa a les negociacions del pressupost. “No hem vist la voluntat d’explorar cap pacte real per aconseguir el màxim consens possible dins de l’Ajuntament”, ha lamentat la portaveu del Grup Municipal de BCN Canvi. Parera ha explicat que només han mantingut una reunió presencial per parlar dels comptes. A més, ha afegit que el PSC va trucar-la a ella i a Valls per aconseguir una abstenció seva en la votació del pressupost municipal. Parera creu que els socialistes ho van fer de forma interessada perquè estaven “incòmodes” amb un acord amb JxC i ERC.

La regidora de Barcelona pel Canvi ha afegit que Ada Colau no ha tingut “cap interès” en negociar res amb el seu grup.