Bosch ha afegit que ERC es compromet amb la cohesió social, la regeneració política i el procés sobiranista, i ha assenyalat que la capital catalana ha de ser “locomotora no només en economia, política i cultura, sinó també en aquest procés cap a la plenitud nacional”.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que “des dels ajuntaments estarem construint ciutats més lliures, més netes, més innovadores”. Ha convidat “tots els que hi vulguin participar” a sumar-se a l’acord a què van arribar divendres partits i entitats sobiranistes per després de les eleccions del 27 de setembre. “Estem disposats i encantats de col·laborar en el camí cap a la independència, cap a una Catalunya més neta i més justa”, ha ressaltat Junqueras.

Esquerra Republicana ha presentat el programa electoral marc de les eleccions municipals en què aposten, sobretot, per l’emprenedoria i un model de ciutat sostenible. Els republicans han ressaltat que són un partit sense cap cas de corrupció, i que això és el que necessiten les ciutats.