Ada Colau ha estrenat aquest dilluns nova pàgina web personal. A més de recollir articles, una agenda d’actes públics, un formulari de contacte i un blog, el web permet consultar la declaració de béns, la declaració de renda i l’expedient acadèmic de la portaveu de Barcelona en Comú. Colau argumenta que en vista de “l’ombra de sospita” que “plana sobre els càrrecs públics” cal oferir “màxima transparència”.

La declaració de béns de Colau és força concisa. Els seus ingressos provenen del seu lloc de treball a l’Observatori DESC i de la publicació del llibre ‘Sí, se puede’. A més, té dos comptes corrents, un dels quals compartit, que no superen els 3.500 euros. No té habitatges ni vehicles en propietat.

Colau fa pública també la declaració de renda de l’exercici 2013, que va resultar negativa, i l’expedient acadèmic de la llicenciatura de Filosofia, que va acabar amb un notable de mitjana.

Ada Colau ha instat els candidats d’altres formacions a les eleccions municipals a fer el mateix exercici. De fet, pràticament tots els alcaldables ja tenen les seves declaracions de béns a la xarxa.

L’alcalde, Xavier Trias, exposa els seus béns i ingressos en data de febrer de 2013 al web de Govern Obert de l’Ajuntament de Barcelona.

El candidat socialista, Jaume Collboni, ha respost aquest mateix dilluns a Twitter que fa temps que ha posat a disposició dels ciutadans les seves dades patrimonials.

El patrimoni dels diputats i senadors és públic des del setembre de 2011. Per això, la declaració de béns d’Alfred Bosch consta al web del Congrés dels Diputats.

Més complicat és accedir a la declaració del president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz. Per consultar les seves dades, així com les de tots els regidors, cal sol·licitar una cita a la Direcció de Serveis de Secretaria General de l’Ajuntament.