ALFRED BOSCH, alcaldable d'ERC "Creiem que està del tot justificat demanar que aquesta medalla sigui retirada. Nosaltres quan entrem a l'Ajuntament després de les eleccions ens comprometem a portar-ho al plenari i esperem que hi hagi una majoria clara per acabar amb aquesta anomalia antidemocràtica."

L’alcaldable d’ERC a l’Ajuntament, Alfred Bosch, demana que es retiri la medalla d’or de la ciutat a la infanta Cristina perquè considera que és una “anomalia antidemocràtica” que la germana del rei mantingui la màxima distinció que li va atorgar l’Ajuntament l’any 1997, amb l’agreujant que actualment està imputada pel cas Noos. Bosch ha assegurat que quan arribi a l’Ajuntament durà la iniciativa a plenari i espera que una àmplia majoria dels grups hi donin suport. De fet, Bosch els ha instat a pronunciar-se sobre aquesta qüestió.

L’alcaldable republicà se suma així a la iniciativa que el febrer de 2014 van presentar una cinquantena de persones de diversos àmbits a l’alcalde, en la qual reclamaven que es retirés la medalla d’or de la ciutat a la infanta. ICV-EUiA va recollir la proposta i la va portar a votació en una comissió, però els vots de CiU i PP la van tombar.