A les primàries de la coalició, que tenen lloc fins al proper 13 de març, s’hi ha presentat una sola candidatura, liderada per Ada Colau, que se sotmet a validació en el procés. Colau considera que “per principi democràtic, s’ha de validar aquesta candidatura; per tant, el mínim seria que un 15% del cens de les persones registrades i esperem que en siguin moltes més”.

Qualsevol veí de la ciutat pot votar-hi. Per fer-ho, només cal inscriure’s al registre de Barcelona en Comú, acceptant el seu codi ètic; ser resident a Barcelona i tenir més de 16 anys.

La coalició ha fet coincidir l’inici de les votacions amb una jornada pública de debat sota el títol “Un nou model econòmic per Barcelona” en la qual participen veïns, economistes i urbanistes. Durant l’obertura de la jornada, la portaveu de Barcelona en Comú ha reclamat “una economia que tingui com a objectiu satisfer les necessitats bàsiques de la població” i ha criticat “les polítiques poc distributives que aplica Trias entre la ciutadania”.

Colau ha ressaltat que han fet les jornades a Ciutat Meridiana per denunciar que aquest barri “concentra més del 30% d’atur de llarga durada i molts desnonaments”. “A la ciutat “smart”, del disseny, del Mobile i dels hotels de luxe, li ha de caure la cara de vergonya davant la situació extrema de molts ciutadans”, ha dit Colau.