ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú "No pot ser que l'Ajuntament no pugui fer el que estan fent els veïns i les veïnes, i clarament, una de les coses que necessita urgentment el barri de la Barceloneta igual que la resta de la ciutat, són pisos de lloguer social i el que s'haurien de fer són incentius perquè aquells pisos que s'han destinat al turisme per situació de necessitat de petits propietaris es puguin reconvertir en pisos de lloguer social."

Colau ha participat aquest divendres en una trobada amb veïns i comerciants de la zona acompanyada de Gerardo Pisarello, número dos de la llista de Barcelona en Comú, i Gala Pin, activista veïnal de la Barceloneta que va al número set de la mateixa llista.

Les principals problemàtiques que els han traslladat els veïns han estat relacionades amb el turisme massificat a la Barceloneta. Per això, l’alcaldable de Barcelona en Comú ha insistit en la necessitat de condonar les sancions als petits propietaris de pisos turístics i convertir-los en lloguer social. De fet, segons Colau, ja hi ha hagut un cas. Per això insisteix que “l’Ajuntament ha de poder fer el que estan fent els veïns i les veïnes”.