Fernández Díaz ha ressaltat que sempre ha posat “Barcelona per sobre de les sigles del partit” i que durant la campanya electoral no farà propostes noves, sinó que proposarà “el que he defensat i proposat com a regidor de l’Ajuntament”. El candidat municipal del PP considera que “tenim capacitat i ambició per disputar l’alcaldia” i aposta per un “canvi assenyat” davant les “polítiques continuistes de Xavier Trias” i “l’esquerra radical d’Ada Colau”.

Per al líder municipal del PP cal un pla de xoc a favor de l’ocupació, ja que creu “que les persones han de ser el més important en les polítiques municipals”, i crear el Consell Municipal de la Família per “adreçar els recursos a qui ho necessita”.

Fernández Díaz ha assegurat que, en aquest darrer mandat, s’han destinat més recursos públics a les persones “gràcies a les aportacions del grup popular” i ha criticat que equipaments com el Disseny Hub Barcelona, els Encants o El Born Centre Cultural “hagin costat 233 milions d’euros” i que no s’hagi invertit més “en habitatges socials i en equipaments per a les persones”.

L’alcaldable del PP ha anunciat que impulsarà una nova ordenança del civisme i noves incorporacions al cos de la Guàrdia Urbana i ha promès “mà de ferro en la lluita contra la delinqüència i els incívics”. Sobre la immigració, ha assegurat que serà “exigent per tal que es compleixin les lleis” i ha remarcat que no cedirà “al xantatge dels violents”, en referència als fets de Can Vies.

“Artur Mas roba a Barcelona”, ha dit Fernández Díaz ja que considera que la Generalitat “no financia els serveis de la ciutat” i creu que “Catalunya no es pot construir a costa de Barcelona”. Per al líder municipal del PP, la ciutat “ha d’estar al servei dels barcelonins i no de l’estelada de Xavier Trias” i ha assegurat que “em preocupa l’Estat Islàmic, no l’Estat espanyol”.

A l’acte també ha participat la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que ha titllat Jaume Collboni i Ada Colau de “candidats de disseny” i ha criticat Xavier Trias, a qui ha acusat de “no preocupar-se dels problemes de la gent” i de ser “gestor de l’independentisme”. Sánchez-Camacho considera que Alberto Fernández Díaz és el “millor candidat per a la ciutat” ja que “coneix Barcelona barri a barri” i, si és escollit alcalde, això suposarà “el fracàs de l’independentisme de Trias i Mas”.