La candidata de JxC al Congrés, Laura Borràs, ha tancat la campanya de les eleccions generals del 2019. amb dures crítiques a ERC i la CUP pel no a la formació d’un grup independentista únic a la cambra baixa espanyola: “Alguns intentem trobar solucions als problemes, d’altres troben problemes a les solucions”, ha dit en un míting al Centre Cívic Cotxeres de Sants.

Davant de centenars de militants i simpatitzants del partit, Borràs ha retret que ERC aposti per investir un govern progressista a l’Estat: “Quina mena de govern facilitaran si l’únic que progressa és la repressió amb Pedro Sánchez?”, ha qüestionat. La candidata al Congrés també ha carregat contra la CUP per haver proposat un acord que inclou els comuns. En aquest sentit, Borràs ha recordat que després de la vinculació de Quim Torra amb l’operació Judes, En Comú Podem “en comptes de girar-se contra l’Estat, va demanar la compareixença de Torra”.

Més enllà de les crítiques als altres partits, Laura Borràs ha reclamat el vot per a JxC perquè “posem el país per davant del partit” i perquè, ha avisat, “no regalarem cap vot; ens ho juguem tot”. La cap de la llista a Barcelona ha tancat un acte de dues hores que ha comptat amb la participació de la plana major de JxC i que ha tingut connexions amb els polítics que són a l’estranger.

Torra, Puigdemont i Mas abracen Borràs

Borràs ha estat abraçada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont. Tots tres han redoblat la pressió i els retrets a ERC i la CUP per la manca d’unitat. Torra els ha demanat “viure en la realitat” i “posar el país per davant de tot” perquè “ara és l’hora de Catalunya”, mentre que Mas ha demanat “aixecar un dic de contenció que ens permeti tancar les comportes quan l’Estat vulgui trepitjar els nostres drets”.

El més aclamat pels assistents al míting final de JxC ha estat Puigdemont. Després de rebre crits de “President, president!”, ha assegurat des de Bèlgica que només JxC ha estat capaç de “posar contra les cordes el PSOE” i ha negat cap possibilitat d’arribar a acords amb Pedro Sánchez: “Que sàpiga que no els ho posarem fàcil, no ens agenollarem, no els regalarem res”. Puigdemont també s’ha referit a la impossibilitat de formar un grup unitari i ha demanat la mobilització del vot per a JxC per no “quedar dissolt en el Grup Mixt del Congrés”.

Carta dels presos des de Lledoners

Durant l’acte, el portaveu de JxC al Senat, Josep Lluís Cleries, ha llegit una carta que han enviat des de Lledoners Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez —en presó per la sentència del procés. En l’escrit, els quatre polítics empresonats també han demanat unitat independentista al Congrés perquè “és l’única estratègia per sortir victoriosos”. En aquest sentit, han confiat a Laura Borràs defensar el projecte sobiranista amb “dignitat i sense renúncies”, i han apostat per les urnes com “la solució al conflicte polític” entre Catalunya i l’Estat.

Els independentistes empresonats també han estat presents durant la resta de l’acte perquè alguns candidats de JxC al Congrés han sostingut retrats seus, i també s’han projectat vídeos de les declaracions que van fer al Tribunal Suprem per escalfar l’ambient en començar el míting de tancament de campanya.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]