Laura Borràs, la candidata a les eleccions del 14-F de Junts per Catalunya, ha obert la porta a un govern en solitari sense Esquerra Republicana. Borràs ha respost així al cap de llista d’ERC, Pere Aragonès, que ahir també va obrir la porta a un executiu en solitari dels republicans. 

En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Borràs ha dit que si no assoleix la majoria de vots per governar en solitari, que és la seva voluntat, només pactarà amb els partits independentistes que siguin “escrupolosament obedients” a l’1-O. Ara bé, a qui sí ha descartat rotundament ha estat “als partits del 155”: “Ni hi pactarem ni n’acceptarem els vots.”

Laura Borràs ha afegit que la majoria de vots, és a dir, un 51 %, haurien de ser suficients per impulsar el full de ruta independentista. Malgrat tot, ha dit que “la democràcia a Espanya és diferent a la resta d’Europa” i, tot i tenir aquesta majoria, no podria governar amb la majoria absoluta. Per això, Borràs ha assegurat que el seu partit lluitarà per aconseguir tant la majoria de vots, com la majoria d’escons. Aquesta és, diu, l’única manera d’aconseguir “un govern independentista, i no un govern amb independentistes”.

Lentitud en la distribució de fons anticovid

Borràs també ha criticat el retard en la gestió que ha fet l’estat dels fons europeus. “Mentre Europa els va posar a la nostra disposició el maig”, ha dit, “Espanya els va començar a injectar al setembre”. Una demora que, segons Borràs, és inadmissible en mig d’una pandèmia mundial. A més, ha dit que “per tal d’ajudar a la ciutadania” el seu partit està disposat a estirar al màxim el dèficit fiscal amb l’Estat per ajudar la cituadania “que ho necessita”.

Liderar Salut

La presidenciable de la candidatura de Puigdemont ha remarcat que vol liderar la conselleria de Salut. Ha dit que el seu partit “en té ganes i té un full de ruta sòlid per fer-ho”. Tot i que no ha esmentat noms concrets com a futur conseller, Borràs ha dit que “es rodejarà dels millors” si assoleix aquesta meta. Per això, ha dit que una conselleria de Salut dirigida per JxC tindria la supervisió de professionals “com Argimon, Trilla, Mitjà, Arenes o Padrós”.