O tripartit o res. Els comuns d’Ada Colau insisteixen en un pacte a tres amb PSC, BComú i ERC per fer un govern de coalició a l’Ajuntament de Barcelona. La portaveu, Janet Sanz, considera que és “l’única fórmula bona” per aconseguir un govern “estable, fort i sòlid” que sumaria 24 dels 41 regidors al plenari. Tot i això, Sanz ha admès que fins ara no hi ha hagut cap reunió conjunta de les tres forces d’esquerres i insta l’alcalde a concretar un calendari de trobades.

“Com més temps passa, més temps perdut”, ha sentenciat Janet Sanz. La portaveu ha dit que “hi ha converses per totes bandes”, però no ha detallat si, com en el cas d’ERC, s’han intensificat. Amb tot, ha reiterat que només el tripartit dona majoria per aprovar pressupostos o plans urbanístics. Sanz ha afegit que el vot de BComú per investir Jaume Collboni tenia com a objectiu formar un tripartit i que l’alcalde ha expressat en més d’una ocasió que prefereix aquest pacte.

“Colau no és un problema”

La portaveu de BComú ha afirmat que Ada Colau “no és un problema” per articular un tripartit i ha recordat que va governar amb Collboni dos mandats: “No hi ha vetos entre persones”. Janet Sanz també ha celebrat que TriasxBCN hagi aturat les converses amb el PSC perquè el pacte entre aquests dos partits hauria estat “una anomalia”.

L’acord per formar un govern de coalició ha d’arribar “abans de la primavera”, segons ha expressat l’alcalde.