La pacificació del carrer del Rosselló continua encallada i de moment l’Ajuntament de Barcelona no concreta cap data per començar a executar el projecte. El consistori al·lega que “no s’ha pogut concretar ni executar en els temps establerts” i alhora detalla que la iniciativa, la més votada dels pressupostos participatius de l’Eixample, “no s’ha descartat definitivament”. De fet, afirma que continuarà estudiant-ne la viabilitat.

Aquest és, però, el segon revés que pateixen els veïns impulsors del projecte, des que al juliol del 2022 el govern municipal va ajornar “sine die” la pacificació del carrer per motius tècnics. L’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, impulsora del projecte, i les entitats que hi donen suport (AFA Xirinacs, Eixample Respira i Camí Amic), han criticat durament la decisió del consistori i ho consideren un “escàndol”.

“Plou sobre mullat”

En una entrevista a betevé, el vicepresident de l’AVV de l’Esquerra de l’Eixample, Xavier Riu, ha qualificat el govern municipal d'”irresponsable” i ha assegurat sentir-se “menystingut”. “Fa tres o quatre anys que treballem com bojos i ens hem adaptat a tot el que ens han demanat i hem rebaixat plantejaments“, ha dit Riu sobre el projecte de pacificació de Rosselló.

De fet, Riu ha lamentat que “plou sobre mullat”, ja que aquest no és l’únic projecte dels pressupostos participatius que el govern de Jaume Collboni ha acabat frenant al districte de l’Eixample. Al juliol es va saber que tampoc no tirarà endavant la construcció de quatre ecoxamfrans al carrer d’Aragó, el segon projecte més votat al districte.

Al desembre, l’Ajuntament de Barcelona també va ajornar sense data la construcció del carril bici a la plaça de Catalunya per acabar d’estudiar-lo, el cinquè projecte amb més suports de l’Eixample.

Què preveia el projecte guanyador del carrer del Rosselló?

El projecte guanyador del carrer del Rosselló preveia pacificar els sis primers trams del carrer des de l’avinguda de Josep Tarradellas fins al carrer Urgell, connectant la Model i l’Hospital Clínic amb diferents equipaments, com ara els Jardins de Montserrat, l’Espai de Gent Gran, l’Escola Industrial i l’escola Xirinacs.