(ACN) La presidenta del Grup Municipal de Barcelona en Comú, Ada Colau, reclama “tolerància zero amb els discursos d’odi als carrers de Barcelona”. És per això que l’exalcaldessa ha “esperat” que, si n’hi ha durant la manifestació de SCC d’aquest diumenge “les institucions catalanes actuïn en conseqüència”.

En la seva intervenció davant del Consell Nacional de Catalunya En Comú, aquest dissabte al matí, la dirigent dels comuns ha defensat justament la llei d’amnistia, que considera “possible, desitjable i constitucional”, però també ha demanat “no frivolitzar amb ella ni donar-la per feta”, perquè també és “complexa”. Per això, ha instat a “no fer cas de filtracions i especulacions i deixar negociar”. Dimarts que ve, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, presentarà la seva proposta a l’Ateneu Barcelonès.

Feijóo, Abascal i Díaz, a la manifestació

Aquest diumenge tindrà lloc una manifestació al passeig de Gràcia de Barcelona, sota el lema ‘No en el meu nom: ni amnistia ni autodeterminació’. Organitzada per Societat Civil Catalana, hi assistiran els principals dirigents del PP, amb Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso al capdavant, i de l’extrema dreta de Vox, amb Santiago Abascal.

Encara sobre la manifestació, l’exalcaldessa de Barcelona ha sostingut que “la millor resposta” que es pot donar a la concentració “és que amb un gran somriure treballem amb fermesa” per fer possible la reedició del govern espanyol de coalició “per continuar avançant en drets i llibertats”.