El Gremi de Restauració ha carregat durament contra les entitats que acusen l’Ajuntament de Barcelona de prevaricació pels expedients caducats de 33 terrasses de Ciutat Vella. El director general del gremi, Roger Pallarols, assegura que els expedients “formaven part d’una campanya orquestrada que feia servir la inspecció com a eina electoral“. Pallarols acusa directament l’anterior govern d’Ada Colau “d’excés de zel” amb les inspeccions als locals, i de “saltar-se completament l’ordenança” de terrasses.

No hi ha “cap interferència” del govern del PSC

Per Pallarols, tampoc han actuat correctament les entitats, com la FAVB, “que lluny d’ocupar-se dels problemes de la ciutadania mantenen aquesta obsessió i persecució contra la restauració i les terrasses” i han acusat de prevaricació l’Ajuntament. Tampoc no creu que s’hagi produït “cap interferència” política de l’actual govern socialista, i atribueix la caducitat dels expedients a “algun tipus de reflexió” del funcionariat municipal un cop detectats els “dèficits” del procediment.

“Eren expedients sentenciats a mort”

Pallarols també recorda que el Gremi de Restauració va assumir la defensa d’alguns d’aquests expedients, sobre els quals argumenta que l’Ajuntament volia fer veure que les llicències no s’havien renovat l’1 de gener, tal com marcava l’ordenança, i que amb aquest procediment els establiments afectats es quedaven sense llicència. Pallarols, però, ho nega. Afirma que si els expedients no haguessin caducat, el procés s’hauria judicialitzat i els haurien donat la raó. “Eren expedients sentenciats a mort”, conclou.