neteja grafits

L’Ajuntament de Barcelona ja havia avisat abans de l’estiu que incrementaria les inspeccions i sancions per conductes incíviques i així ha estat. Durant els mesos de juliol i agost, la Guàrdia Urbana ha interposat 8.681 denúncies per incivisme, un 33,65 % més que l’any anterior. El consistori ha presentat les dades dins del balanç del Pla endreça, que s’ha dut a terme a l’estiu per millorar l’espai públic de la ciutat.

La majoria de denúncies, per consum d’alcohol

La gran majoria de les denúncies, 7.542, són per consum d’alcohol al carrer, un 36 % més que l’estiu del 2022. També han crescut un 19 % les sancions per fer les necessitats fisiològiques al carrer, amb 931 denúncies, s’han duplicat les multes per pintades (55), i les denúncies per llençar residus al carrer han pujat un 24 % (153). Aquest increment s’explica, en part, perquè s’han sumat més agents diaris de la Guàrdia Urbana als efectius habituals al carrer.

17.000 pintades eliminades en dos mesos

L’activitat policial també s’ha complementat amb un reforç de les brigades de neteja. Hi han treballat un total de 66 equips integrats per 105 persones, que han treballat en diferents serveis municipals. Una de les actuacions més destacables ha estat l’eliminació de pintades. S’han fet 17.000 actuacions i s’ha netejat 39.000 m² de pintades. On més se n’han eliminat és a Ciutat Vella (8.182 m²) i a Sant Martí (7.300 m²).

També s’han fet actuacions de manteniment de la pavimentació en més de 34.400 m², s’ha incrementat el control de la gestió de residus de les botigues, i s’ha afegit un segon garbellat de matinada a les platges de Ciutat Vella que es mantindrà fins a les Festes de la Mercè.