Daniel Sirera
Foto: Mariona Puig (ACN)

El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, ha demanat que Barcelona condemni “l’atac que des de fa hores està patint Israel” i ha denunciat el “silenci de Jaume Collboni” davant aquesta situació. A la xarxa social X, antic Twitter, ha assegurat que li “preocupa i sorprèn”.

El líder dels populars al consistori ha destacat que “Barcelona està agermanada amb Tel-Aviv” i creu que la ciutat hauria de “mostrar la seva solidaritat amb el poble israelià i la ferma condemna per la violència que estan vivint els nostres germans”.

Augmenta la seguretat al consolat d’Israel

Els Mossos d’Esquadra han anunciat aquest cap de setmana que han incrementat la protecció de la comunitat jueva catalana després de l’atac de Hamas i la posterior declaració de guerra d’Israel. Fonts policials han confirmat a betevé que s’ha augmentat la seguretat al consolat d’Israel a Barcelona i als entorns de les sinagogues catalanes, cinc de les quals es troben a la ciutat. En concret s’hi destinaran més hores de patrullatge amb un augment dels torns de vigilància i més agents.

La situació també ja està comportant les primeres afectacions a l’aeroport de Barcelona-el Prat. Al llarg d’aquest diumenge s’havien previst 10 operacions entre Barcelona i Israel, però de moment ja s’han cancel·lat dos vols de Barcelona-Tel-Aviv de Vueling i Iberia.