(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha fet una crida per subvencionar projectes d’ajut humanitari arran de les tragèdies recents al Marroc i a Líbia. El consistori preveu destinar-hi 600.000 euros. Les entitats especialistes en ajut humanitari, prèviament acreditades pel consistori, podran presentar propostes de projectes entre el 10 i el 17 d’octubre.

Fins a 100.000 euros per projecte

Poden optar a la subvenció de projectes que comencin dins l’any 2023, a partir del 8 de setembre, data del terratrèmol al Marroc. L’import de la subvenció per projecte serà d’un màxim de 100.000 euros i no excedirà del 80 % del cost total de la intervenció. Es tindran en compte el projectes que tinguin com a destinatària la població víctima de les catàstrofes i especialment la més vulnerable.

Rescat, protecció i atenció a les víctimes

Els projectes es poden dur a terme en qualsevol sector vinculat amb el rescat, la protecció i l’atenció a les víctimes, així com el restabliment físic, psicosocial, educatiu o econòmic de les seves condicions de vida. En són exemples l’aixopluc, l’assistència amb materials no alimentaris, la salut i la sanitat, l’aigua, el sanejament i la higiene, la protecció a la infància, la protecció contra la violència de gènere i la vulneració dels drets de les dones, la protecció de persones migrants, la seguretat alimentària, els mitjans de vida, l’educació, la rehabilitació i la reconstrucció d’habitatges i escoles, entre d’altres.