El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha respost amb claredat a la referència que ha fet aquest divendres Ada Colau d’arribar a un acord per repartir-se l’alcaldia. Maragall s’ha mostrat disposat a un lideratge compartit: “Parlem-ne seriosament, però parlem de tot, parlem de programa, de ciutat, de funcions…”. Això sí, per fer-ho ha posat una condició: que Colau abandoni la pretensió de revalidar l’alcaldia amb els vots de Valls.

 

 

Maragall s’ha mostrat sorprès perquè la insinuació de repartir-se l’alcaldia arriba ara quan ja està plantejada la consulta a les bases de BComú perquè triïn quin pacte de govern prefereixen per al ple d’investidura d’aquest dissabte. Una votació que inclou dues opcions que, segons Maragall, “no tenen res a veure amb això”.

“És obvi que aquesta proposta, després de tres setmanes de no parlar, a qui correspon no és a la força guanyadora, sinó a qui aspira a una concreció diferent del que ofereixen els resultats electorals”.

“Posem el comptador a zero”

Maragall ha interpel·lat directament Colau:  “Si vostè creu que això és seriós i té possibilitats de concretar-se, posem el comptador a zero”. Però per fer-ho, ha reclamat a Colau que abandoni “tota possibilitat de ser alcaldessa amb els vots de Valls” i, un cop fet aquest pas, “tornem al punt en què vam deixar-ho” i “podem parlar de tot”.

El candidat a l’alcaldia ha insistit que està disposat a seure de nou per parlar d’un projecte de ciutat amb un acord programàtic sobre totes les matèries: transformació social, drets i llibertats fonamentals. També estan oberts a un govern equitatiu del 50 % amb els comuns i a un lideratge compartit amb Ada Colau.