L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també s’ha pronunciat sobre el desallotjament de l’acampada de la plaça de la Universitat. La batllessa ha assegurat que l’actuació s’ha fet per recuperar l’ús de l’espai públic d’una artèria principal de la ciutat com és la Gran Via, i després que la mediació entre policia i acampats hagi fracassat. No obstant això, Colau ha defensat que el dret a la protesta “ha d’estar i està garantit” a Barcelona.

Colau ha recordat que durant els darrers dies la mobilització havia perdut suports entre els mateixos acampats i que “s’havia anat deteriorant”. Per això, ha insistit que davant el fracàs de les converses entre policia i manifestants, que no va acceptar els agents com a interlocutors, es va decidir efectuar el desallotjament per recuperar l’ús públic de la plaça i els carrers adjacents, que aquest dimecres al matí han recuperat la normalitat.

Crítiques i felicitacions a l’actuació policial

L’actuació policial de la Guàrdia Urbana ha generat tota mena de reaccions. D’una banda, les crítiques per part de l’oposició i també del centre Irídia i, de l’altra, felicitacions per part del tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle.