carrer de Kíiv

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat des de Kíiv que el pròxim 16 de desembre sortirà de Barcelona un altre comboi amb ajuda humanitària cap a la capital d’Ucraïna. S’enviaran generadors elèctrics, dos camions de rescat i incendis i roba per a situacions d’emergència com vestits de protecció biològica i química. En el seu viatge oficial a Kíiv, l’alcaldessa ha insistit que “Barcelona no s’oblidarà d’Ucraïna”.

Els generadors elèctrics que s’enviaran tenen l’objectiu de pal·liar els problemes elèctrics que viu la ciutat ucraïnesa provocats per la invasió russa. Colau també ha detallat que el corredor humanitari entre les dues ciutats es mantindrà obert i, de fet, al febrer està previst que Barcelona enviï dos vehicles de rescat i incendis dels Bombers de Barcelona, que se sumaran als dos que ja estan treballant.

A banda, Barcelona també vol enfortir els llaços culturals amb Kíiv. Un dels exemples d’aquesta germanor és la capital d’Ucraïna com a ciutat convidada de la Mercè 2023.