Barcelona va enviar el mes de març dos camions de bombers i material per ajudar en rescats a Kíiv per la guerra d’Ucraïna. L’enviament responia a les peticions que va fer arribar l’alcalde d’aquesta ciutat, Vitali Klitxkó, després d’una reunió telemàtica amb l’Ajuntament de Barcelona. Ara, els camions ja s’estan utilitzant i l’alcaldessa, Ada Colau, els ha pogut visitar en la seva estada a la capital ucraïnesa.

Colau i el cap dels Bombers, Sebastià Massagué, han pogut visitar la Unitat de Bombers número 4 de Kíiv. Aquí hi han pogut veure un dels camions cisterna cedits per Barcelona i que ja ha donat servei en incendis causats per atacs russos. En concret s’ha utilitzat per apagar incendis provocats per míssils de Rússia. Els bombers de la capital ucraïnesa han repintat el camió amb els colors oficials del cos de Kíiv.

Generadors elèctrics i camions de bombers

El 16 de desembre sortirà un altre comboi de Barcelona amb ajuda humanitària com generadors elèctrics i roba per a situacions d’emergència. Aquest material, explica Colau, servirà per fer front a una de les majors preocupacions ara a la ciutat de Kíiv, que és garantir el subministrament de llum i gas a les cases.

L’alcaldessa també ha detallat que el corredor humanitari entre les dues ciutats es mantindrà obert. De fet, al febrer està previst que Barcelona enviï dos vehicles de rescat i incendis dels Bombers de Barcelona, que se sumaran als dos que ja estan treballant.