caserna del Bruc

(ACN/agències) La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha afirmat aquest divendres que els responsables del sorteig de la prostituta a la caserna del Bruc han de ser expulsats de l’Exèrcit de Terra. “És inacceptable des de qualsevol punt de vista“, ha dit. La ministra ha estat contundent: “Les forces armades espanyoles són absolutament contundents i clares pel que fa a la tolerància zero respecte a qualsevol tipus d’abús, agressió sexual o, fins i tot, broma sobre aquesta matèria”. També ha dit que confia que la fiscalia adopti les “decisions oportunes”.

Margarita Robles ha recordat que el succés es va donar en un xat privat, “absolutament al marge de l’estructura de l’Exèrcit de Terra”, i ha apuntat a la seva expulsió en el moment en què se sàpiga qui són: “Aquestes persones no les volem a les forces armades espanyoles”.

Allau de crítiques

Els fets han aixecat polseguera i tot tipus de reaccions de condemna, entre les quals la de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha demanat que es depurin responsabilitats, i també dels col·lectius feministes. Per la seva banda, l’Exèrcit ha dut el cas a la fiscalia i ha assegurat que obrirà una investigació interna.