Barcelona enviarà a Ucraïna dos camions de Bombers i material per ajudar en rescats. Els vehicles se cediran als bombers de Kíiv. L’enviament respon a les peticions que va fer arribar l’alcalde d’aquesta ciutat, Vitali Klitxkó, després de la trobada telemàtica que va mantenir amb els responsables de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest dimarts, l’alcaldessa, Ada Colau, i el tinent de l’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, han explicat els detalls dels vehicles que sortiran cap a Ucraïna “en els propers dies”. Colau ha afirmat que “el desig de Barcelona és que s’aturi la invasió“, però que mentre això no passi i “segueixi el crim de guerra, mobilitzarem la ciutat”. Assegura que amb l’enviament d’aquest material “el pont humanitari es posa en marxa”.

Un dels vehicles, per a rescats de “gran altura”

El cap del servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Sebastià Massagué, ha explicat que l’objectiu és que els camions puguin ajudar en els rescats després dels bombardejos. Un dels vehicles té un braç articulat amb una escala que es pot fer servir per rescatar persones en edificis de set i vuit pisos. L’altre, té una bomba d’aigua amb capacitat per a 3.000 litres d’aigua. La intenció, a banda d’aquests vehicles, és fer arribar tot el que els bombers ucraïnesos puguin necessitar, tant material sanitari com mascaretes que els permetin respirar en cas d'”aire contaminat”.

Un material que encara s’ha d’acabar de definir i que es farà arribar amb una o dues furgonetes que també formaran part de la caravana. Els Bombers de Barcelona que facin el viatge, però, no trepitjaran Ucraïna. Deixaran l’enviament a la frontera amb Polònia —probablement a Varsòvia— i els Bombers de Kíiv el recolliran. Ara s’estan elaborant els manuals necessaris per explicar-los com funcionen els vehicles i quines són les seves característiques. Aquests dos camions se cedeixen de forma permanent i, per tant, ja no tornaran a Barcelona.

2 revisions