El PSC i el Comitè d’Empresa han posat pressa a l’alcaldessa, Ada Colau, per desencallar el futur del Zoo. Totes dues parts —que s’han reunit aquest dilluns a l’equipament— denuncien que existeix un acord pel futur pla estratègic del Zoo des del març, però que l’executiu l’ha guardat en un calaix. Segons ha explicat el líder socialista a l’Ajuntament, Jaume Collboni, “els dofins encara estan al Zoo i no tenen un destí clar”, per això hi veu “una prova més de la paràlisi del govern d’Ada Colau”.

Per la seva banda, el president del Comitè d’Empresa, Jesús Cabanas, ha demanat “no perdre més temps” i que el nou pla estratègic s’aprovi “al més aviat possible”. En aquest sentit, el PSC farà un prec a la Comissió d’Ecologia d’aquest novembre perquè el govern municipal dugui a l’últim ple del 2018 (el de desembre) l’aprovació definitiva del pla estratègic.

El futur del Zoo: menys espècies, més autòctones

L’acord presentat a principis d’any pel futur Zoo preveu que l’equipament passi a tenir menys espècies i en potenciï les autòctones. De fet, l’objectiu és que el parc barceloní es converteixi en un referent en la conservació d’espècies mediterrànies, com les papallones o la llúdriga del Besòs. També es preveuen canvis en les instal·lacions dels animals; el pressupost total previst és de 64,6 milions d’euros.