Unes 200 persones es manifesten aquesta tarda contra la incineradora de Sant Adrià de Besòs amb crits de “volem aire net” i “volem viure dignament, TERSA tancament”. Reclamen a l’Ajuntament que no vengui electricitat generada amb la crema de residus i alerten que, si no es fan enrere, emprendran accions legals contra les administracions.

Precisament, aquest dijous al matí una trentena d’entitats veïnals i ecologistes encapçalades per la plataforma Aire Net han denunciat que el 99 % del subministrament de la nova elèctrica municipal s’abasteix de la incineradora del Besòs. Diuen que el govern municipal ha enganyat els ciutadans afirmant que Barcelona Energia es nodreix només d’energia verda. Segons Aire Net, l’electricitat generada a les instal·lacions de Tersa és tòxica i, per això, reclamen que no s’inclogui com a subministradora.

L’Ajuntament ho rebat i assegura que l’energia és d’origen 100 % renovable i neta i certificada pel Ministeri d’Indústria. Les entitats, en canvi, afirmen que el govern municipal amaga les males praxis que es duen a terme a la incineradora de Sant Adrià de Besòs.

No és la primera vegada que veïns i ecologistes denuncien que la incineradora del Besòs suposa una amenaça per a la salut, especialment per als veïns que viuen més a prop de les instal·lacions. Fins i tot van presentar una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient -que el ministeri fiscal va admetre a tràmit la setmana passada- per tal que faci una auditoria que analitzi a fons les pràctiques que es duen a terme a l’energètica.

Paral·lelament, investigadors de la URV reclamen que s’apliquin mesures urgents per reduir les emissions de dioxines de la incineradora que, indiquen, són 2,3 vegades superiors a les admissibles.