El cap de llista d’En Comú Podem (ECP) per Barcelona, Jaume Asens, ha proposat il·legalitzar el Partit Popular. S’ha recolzat en la llei de partits que diu que “quan una formació utilitza mitjans criminals o fins criminals ha de ser dissolta o declarada il·legal“. Asens ha dit que la formació de la gavina és “el partit més corrupte d’Europa” i que té “més casos de corrupció que diputats en el Congrés”. En aquest sentit, s’ha preguntat si és compatible amb la democràcia.

Durant el míting celebrat a Mataró, el candidat dels comuns a les eleccions generals també ha adreçat crítiques al PSOE. L’ha acusat d’alimentar l’extrema dreta. I s’ha referit al debat de TVE al qual Pedro Sánchez no anirà. Sí que participarà, però, a un debat amb Vox, una decisió que Asens ha qualificat d’irresponsable.

Condol per la mort de Neus Català

Durant el míting, el candidat dels Comuns ha tingut també paraules de condol per la mort de Neus Català, l’última supervivent catalana del camp d’extermini nazi de Ravensbrück. Ha dit que cal estar a l’altura del se mandat perquè Català i la resta de supervivents van marcar el camí perquè l’holocaust “no torni a passar mai més“. El candidat dels comuns assegura que davant del “fantasma del feixisme que torna al crit del ‘a por ellos'” cal reivindicar la figura de la supervivent del nazisme, una dona que ha qualificat de “valenta” i “referent” en la lluita antifeixista.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]